Овесените ядки са супер, но ние ти даваме три по-добри техни алтернативи

Овесените ядки са супер закуска, особено за спортистите. Те осигуряват на всички ни необходимото количество фибри, въглехидрати, а дори и известна доза протеин. Вкусни са в солена и сладка комбинация, топли или студени и най-важното е, че ни държат заситени за дълго време. Има обаче няколко техни алтернативи, които можеш да опиташ, за да разнообразиш храненията си, а и за да получиш още по-полезни вещества за твоя организъм. Ние сме добри другарчета и ти издаваме в строен списък какво може да хапваш, за да заместиш овесените ядки в ежедневното си меню:

 

Чиата, тя да е жива!

Знаем, че баба ти едва ли е яла само чиа, но тази супер храна е невероятна по всяко време. Едва 30 гр. може да ти осигури обилна част от хранителните вещества за деня, без притеснение от нежелани калории. В семената чия не се съдържа глутен, богати са на омега 3, витамини, минерали, фибри, протеини, антиоксиданти и фитонутриенти. Приемът на чия също така противодейства на стреса и стабилизира имунната система.

Как да заместим овесените ядки?

Сурови ядки микс по всяко време

Това е любимата ни закуска или следобедно хранене точно преди да стартираме натоварваща тренировка или друго занимание, което изисква сила и концентрация. Селекцията от сурови ядки и сушени плодове е перфектната комбинация за чиста енергия и страхотен вкус. От нея получаваш полезни мазнини, полезни захари и си сит за дълго време.

 

Здравословни снаксове

Овесените ядки са твоя въглехидрат в здравословното ти и балансирано меню. Тяхна супер алтернатива обаче може да са крекерите. Ако те са внимателно подбрани няма да нарушиш хранителния си режим. Пълнозърнести или класически, най-добри за теб са тези, които съдържат сусам, чиа и зехтин и са без ГМО.

 

Действай и избери твоята най-вкусна алтернатива!