На прага на есента ти даваме най-вкусния начин да изпечеш кайсиеви ядки в домашни условия и да получиш супер резултат

Октомври е вече тук, затова се залавяме да превърнем дома си в най-уютното, вкусно и приятно място. Лесен начин да стане това е като изпечем ядки в домашни условия, които не само ще накарат дома ни да ухае страхотно и апетитно, но и ще ни запаси с нужните дози витамини, минерали и полезни мазнини, които те съдържат. Кайсиевите ядки крият в себе си силата на омега-6 и омега-3 мастни киселини, като маслото от тях е богато и на витамин E. Те имат ключова роля по отношение на мозъчната функция нормалния растеж и развитие на тъканите. Мастните киселини стимулират кожата и растежа на косата, регулират метаболизма, поддържат здравето на костите и подпомагат репродуктивната система. Кайсиевите ядки са изключително полезни и заради много популярното вещество амигдалин, често наричано витамин B17. Ето защо ти даваме най-добрия начин да си ги изпечеш у дома и да се насладиш на този разкошен дар от природата:

 

Какво ти е нужно?

  • кайсиеви ядки – около 400-500 г.
  • вода
  • сол – 1 с.л. по желание
Как се пекат кайсиеви ядки в 4 лесни стъпки?

Как да ги приготвиш?

Стъпка 1: Накисваме ядките в малко вода, отцеждаме ги и ги печем във суха тава.

Стъпка 2: Печем ядките на загрята фурна на 180 градуса, като ги бъркаме през около 30-60 секунди, за да не прегорят, а да могат да се изпекат равномерно.

Стъпка 3: След като са готови, изчакваме около 10-тина минути да изстинат във тавата и ги прехвърляме в купа.

Стъпка 4: Ако желаеш ядките да са солени, още мокри ги овалваш със 1 с.л. сол и така ги печеш. Ако искаш да са сладко-горчиви – още топли след изпичане може да ги оваляш в малко кафява захар, смляна на пудра. Така ще постигнеш баланс между натурално леко горчивия им вкус и сладостта на захарта.

 

Приятно хрускане!