Какви са ползите от кедровите ядки за твоето здраве?

Търсиш нещо вкусно и здравословно, което да разчупи твоята вечеря? Пробвай с кедрови ядки. От известно време е един от най-търсените продукти и е изключително актуален в кулинарията. Не само е идеална вкусна добавка, но и много полезна за здравето, защото съдържа почти цялата гама от важни витамини. Какво повече ти трябва?

Ето няколко от най-известните им свойства:

  1. Помагат за отслабване

Кедровите ядки са калорични, но интересното е, че контролират апетита. Не ти е нужно да хапваш голямо количество, за да се заситиш. Хапвай по 30 гр. сурови кедрови ядки, които могат да заместят едно хранене.

 

  1. Зареди се с енергия

Хапни малко кедрови ядки и почувствай прилив на енергия. Тези хрупкави ядки съдържат много растителни протеини, които балансират издръжливостта и двигателната активност.

 

  1. Полезни са за сърцето

Ако похапваш редовно кедрови ядки, ще се радваш на здраво сърце, защото премахват лошия холестерол. Цветната композиция от витамини, както и съдържанието на мастни киселини, също играят ключова роля за организма.

 

  1. Най-добрият приятел на имунната система

Тук, можем да благодарим на цинка в кедровите ядки, който гони всякакви възпаления в организма.

 

  1. Полезни са за костите

Категорично! Кедровите ядки съдържат калий, магнезий, калций, фосфор, които действат чудесно на костите.

Имаме и още една добра новина! Кедровите ядки подмладяват, защото антиоксидантите в тях забавят просеците на стареене. Как ти звучи? Не чакай, а ги включи в обяда и вечерята.

Кедрови ядки – ползи за здравето