Защо орехите на “Elit” са толкова полезни?

Знаеш ли, че ореховите ядки са едни от най-изследваните ядки, поради многобройните им ползи за здравето? И до днес продължава да има голям интерес към тях. Вероятно си чувал, че думата орех означава „глава”на гръцки, защото ядката му напомня на човешкия мозък, но не само напомня, а и подобрява мозъчната функция. Списъкът с полезните свойства на ореховите ядки е дълъг, но нека ти споделим няколко, които ще те накарат да си ги хапваш по-често:

 

  • Омега-3 мастни киселини са едни от най-важните им хранителни съставки, основна мазнина, която е хубаво да добавите към диетата си. Да не изключим и факта, че са мощен антиоксидант.
  • Ореховите ядки успокояват възпаленията и помагат за заздравяването на рани.
  • Предполага се, че хапването на орехи може да да предотврати някои видове рак.
  • Тази супер сила може да държи теглото ти в топ форма, защото контролира апетита ти.
  • Помагат ти да старееш здравословно. С напредването на възрастта често възникват проблеми с физическото функциониране на тялото, а ореховите ядки ще ти помогнат да поддържаш тонуса и и добрата физика.

 

Богати на витамини, минерали, мазнини, фибри и други вълшебни свойства, орехите на “Elit” са правилният снак за здравословен начин на живот. Намери ги в най-близкото магазинче и им се наслади! Ореховите ядки успокояват възпаленията и м хранителни съставки, да не изкл а и помага вим овесена каша с тях. Пробвай и ти!

Орехови ядки – супер сила в малка черупка