Кои ядки е най-добре да хапваш, ако си на диета?

Витаминна бомба! Да, това са ядките, в най-хубавия смисъл. Богати на толкова много полезни хранителни вещества, те са истинска храна на щастието. Можеш да ги срещнеш в почти всеки режим за отслабване, но е важно да знаеш кои ядки са с повече и кои с по-малко калории – за да постигнеш най-добрия резултат, разбира се. Безсолните и сурови ядки са най-полезни, следователно избягвай пържените или солени ядки.

Днес си говорим за калории в ядките!

Сега ще ти покажем кои ядки имат най-малко калории:

  • Бадеми

Те са едни от ядките с най-ниско съдържание на калории. Точният брой е 570 калории в 100гр. Може да ти звучи много, но бадемите предпазват от йо-йо ефекта при диети.

  • Кашу

Когато е сурово, кашуто е сууупер полезно. Съдържа 553 калории в 100 гр., а според различни проучвания помага и за депресията. Вместо да изядеш един варел шоколад, грабни шепичка кашу.

  • Орехи

Те имат 650 калории в 100 гр. Като цяло, орехите са най-полезни за здравословното състояние и са най-добра храна за мозъка.

Кои ядки се класират в списъка с най-много калории:

  • Макадамията и орехите пекан са с близо 700 калории в 100 гр. и са с завишени нива на мазнини.
  • Пържените ядки като бирени фъстъци и пържена царевица също са високо калорични, така че избягвай и тях, ако си на диета.